Ne-am reîntors la restaurant. Chiar dacă nu într-o proporție de 100%, restaurantele s-au redeschis – iar după doi ani de pandemie, se vede. Dacă privești chiar în miezul zilei pe fereastra unui restaurant…vei vedea oameni! Mulți. Asta pentru că ne-a fost dor și o recunoaștem.
Casele noastre ne-au fost și restaurant pentru o bună bucată de vreme – însă acum, odată cu redeschiderea restaurantelor, n-o să prea vrem să mai mâncăm…de acasă. Pentru că am înțeles ce înseamnă, de fapt, vizita la restaurant – vom vorbi și despre asta. Ți-am pregătit alături de experții noștri un mini-ghid despre restaurantul lui 2022 și ce s-a schimbat în designul interior din HoReCa.
Și aici nu ne referim, totuși, doar la culorile din restaurant. Chiar dacă verdele este o culoare favorită în 2022, în restaurantul acestui an regăsim verde pe toate nivelurile: meniurile devin mai pline de veggies ca niciodată, ambalajele devin ecologice, iar per total focusul antreprenorilor se îndreaptă către sustenabilitate. Desigur, fitodesignul – încorporarea plantelor în estetica restaurantului – rămâne un pilon extrem de apreciat în designul restaurantelor.
Până acum a existat o oarecare tendință a sobrietății cromatice din restaurante. Am găsit cu toții ceva fascinant în nuanțele glaciale, reci, în tonuri de gri și albastru masculin – poate ne inspirau rafinament aceste culori. Și deși asta e adevărat, în 2022 antreprenorii ar trebui să își mute atenția înspre o altfel de paletă cromatică: culorile calde sunt cel mai important trend al anului. Studiile arată că nuanțele calde, bogate, roșiatice cresc încântarea oamenilor, stimulând totodată senzația de foame.
Dacă până acum antreprenorii din HoReCa au încercat să simuleze un peisaj internațional, global în restaurantele lor, această tendință se risipește ușor: devine un adevărat trend să aduci în localul tău un spice…local. O estetică ancorată în ceva unic de-al locului: indiferent dacă e o cafenea în mijlocul munților cu aspect raw-rustic sau un restaurant cu specific moldovenesc, e mai în trend ca niciodată să creezi o experiență pentru clienții tăi. Să le faci cunoștință cu aerul din împrejurimi.
Ce ne-a învățat pandemia despre restaurante? Că vizita la restaurant nu mai e despre mâncare. Vizita la restaurant e despre prezentul conștient, despre experiență și deconectare – mergem la restaurant ca să scăpăm. De o grijă, de un stres. Să petrecem timp de calitate într-un spațiu care pur și simplu trebuie să ne îmbrățișeze. Un spațiu care trebuie să fie pregătit pentru a ne oferi tot confortul la care aspirăm.
Și stucaturile sau cum noi le zicem profilele decorative se regăsesc în majoritatea amenajărilor. Pentru ca definesc stilul, îmbunătățesc amenajarea și adaugă valoare oricărui perete pe care îl îmbracă.
Nu uita să ne contactezi dacă ai întrebări.